Lingua Latina

Memrise - latina interaktivně online

ALL LEVELS Vydáno dne 02.08.2020

Webová aplikace Memrise slouží k výuce jazyků. Naleznete zde nejen kurzy v angličtině, ale také řadu cizojazyčných kurzů v češtině. Já vás ale chci upozornit na kurz Eusebia Totha, učitele Accademie Vivarium Novum, který připravil lekce k výuce podle učebnice Familia Romana.



Memrise – interaktivní výuka jazyků včetně latiny

Memrise je výuková webová aplikace, díky které se můžete učit všechny jazyky světa, navíc si můžete vlastní kurzy také vytvořit. Ráda bych vás upozornila na výuku podle učebnice Familia Romana. Kurzů k této učebnici najdete na Memrise desítky, sama používám ten, který pro své žáky vytvořil Eusebius Toth, učitel v Accademia Vivarium Novum. Najdete zde nejen slovní zásobu – slovíčka latinsky – latinsky (tj. jednoduchý latinský výkladový slovník), ale také gramatické vychytávky a další. Rozhodně si zaslouží vaši pozornost. Odkaz na kurz: Familia Romana secundum Eusebius



Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Jak učit podle učebnice Familia Romana?

Libri Latini a ALFA – Asociace učitelů klasické latiny pořádají Metodický seminář k učebnici Familia Romana. Tato učebnice se v Čechách používá již několik let, někteří učitelé si ale nejsou jisti, jakým způsobem z této knihy učit. Připravili jsme pro Vás tedy názorné ukázky výuky podle této učebnice a to jak pro začátečníky, tak pro pokročilé studenty latiny. Přijďte se podívat.
ELEMENTARY

Familia Romana - V. lekce

V páté lekci učebnice Lingua Latina per se illustrata se naučíte slovní zásobu týkající se bydlení.
PRE-INTERMEDIATE

Nahrávka - Familia Romana - Capitulum XIV.

K jednoduchému poslechu poskytuji nahrávku textu 14. lekce v české latinské výslovnosti.

Komentáře k článku

Komentáře k článku jsou kvůli spambotům dočasně nedostupné.