Lingua Latina

Jak učit podle učebnice Familia Romana?

ALL LEVELS Vydáno dne 02.06.2014

Libri Latini a ALFA – Asociace učitelů klasické latiny pořádají Metodický seminář k učebnici Familia Romana. Tato učebnice se v Čechách používá již několik let, někteří učitelé si ale nejsou jisti, jakým způsobem z této knihy učit. Připravili jsme pro Vás tedy názorné ukázky výuky podle této učebnice a to jak pro začátečníky, tak pro pokročilé studenty latiny. Přijďte se podívat.



Kdo učebnici Familia Romana máte, víte, že je úplně jiná než běžně dostupné knihy. Navíc obsahuje celou řadu doplňků. Učit se podle ní je snadné, vyučovat už obtížnější. Proto jsme pro učitele připravili metodický seminář, na kterém si mohou prakticky vyzkoušet, jak podle učebnice učit. Přednášet přijedou Mgr. Jiří A. Čepelák, propagátor metody přirozené výuky jazyků a vyučující na římské Accademii Vivarium Novum, a Mgr. Jakub Žytek, M.Phil., zástupce Alfy – Asociace učitelů klasické latiny a vyučující na Gymnáziu Arabská v Praze. Máte se tedy určitě na co těšit.

Pozvánku na seminář se stručným programem stahujte zde: Pozvánka. Přihlášku na seminář stahujte zde: Přihláška Neváhejte, počet míst je omezen, přihlaste se co nejdříve. Těším se na shledání s Vámi. Lenka Jedličková



Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Metodický seminář k učebnici Familia Romana 2015

24.8.2015 se v Táboře na Střední zdravotnické škole uskuteční Metodický seminář k učebnici Familia Romana. Cílem je vyzkoušet si nové metody výuky latinského jazyka, diskutovat s kolegy o zkušenostech s touto metodou a současně prožít jeden zajímavý den s krásným jazykem. Všichni jste zváni.
PRE-INTERMEDIATE

Nahrávka - Familia Romana - Capitulum XIV.

K jednoduchému poslechu poskytuji nahrávku textu 14. lekce v české latinské výslovnosti.

STARTER

Familia Romana - I

V tomto článku se můžete on-line naučit slovní zásobu 1. lekce učebnice Lingua Latina per se illustrata, Familia Romana.
Komentáře k článku

Komentáře k článku jsou kvůli spambotům dočasně nedostupné.