Lingua Latina

Výuková videa - podpořte nás!

ALL LEVELS Vydáno dne 20.01.2014

Hlasujte pro latinská výuková videa a umožněte získat pro náš web finanční odměnu, díky které bychom mohli vytvářet další články. Za všechny hlasy děkujeme.



Po dlouhé době se našla iniciativa, která nabídla všem autorům výukových programů, textů, cvičení finanční odměnu. Také jsme se připojili k této výzvě. Výsledkem jsou výuková videa, která Vám představujeme na našich stránkách. Rádi bychom se umístili na nějakém hodnoceném místě. Finanční odměna by pomohla nakoupit vlastní grafický tablet, lepší mikrofon a dál by tak pomohla rozšířit počty našich článků. Hlasujte zde: Výuková videa – latina, čeština

Všechna výuková videa si můžete prohlédnout zde: Všechna videa z výzvy

Děkujeme za Vaše hlasy!



Pokračovat můžete zde:

STARTER

Výuková videa - latina

Ve spolupráci s Khanovou školou jsem pro Vás připravila několik videolekcí, které Vás provedou základní latinskou gramatikou.
ELEMENTARY

Latina kolem nás: Tachov I

Tachov leží nedaleko bavorské hranice a vlastně je to město tiché, nenápadné a málo zalidněné. Ale najdeme zde překrásné pozůstatky opevňovacího systému – tachovské hradby, rozlehlé náměstí založené Přemyslem Otakarem II., pozůstatek původního hradu z 12. století, kostel Nanebevzetí Panny Marie, kostelík sv. Václava, který se stal místem posledního odpočinku hraběnky Windischgrätzové, a nyní nově rekonstruovaný zbytek klášterního objektu, ve kterém se buduje víceúčelová odpočinková zahrada pro celou rodinu, která se stává součástí již existujícího muzea v objektu. Kolem dokola jsou pak krásné parky a pozůstatky arboret. Je to tedy město jako stvořené pro odpočinkovou letní dovolenou.
ELEMENTARY

Latina kolem nás - Žilina

Díky laskavému svolení pana Petera Šimka Vám můžeme ukázat latinský nápis ze slovenského města Žilina. Navíc Vám přinášíme odkaz na webové stránky, na kterých je takovýchto latinských nápisů s kompletním překladem a vysvětlením celá řada. Vzhůru za našimi slovenskými sousedy…
Komentáře k článku

Komentáře k článku jsou kvůli spambotům dočasně nedostupné.